Elizabeth Stein - uspjeh u vrijeme recesije

Elizabeth Stein - uspjeh u vrijeme recesije

Njezina je tvrtka poznata po pločicama sa žitaricama što se u ono osjetljivo doba smatralo skupim proizvodom, a stručnjaci su joj predviđali skoru propast.

Njezinu ohrabrujuću priču o uspjehu donosi Forbes.

Nakon teškog početka, tvrtka Purely Elizabeth je ostvarila kontinuiran rast od 65% u razdoblju od 2014. do 2018. godine, u čemu su pomogli i investitori koji su prepoznali trud i rad brenda koji je Stein sama osnovala i u koji je uložila vlastita sredstva.

„Okružite se ljudima koji vas ohrabruju i podupiru i koji će vam omogućiti da pokrenete svoj start up. I ne opterećujte se savršenstvom prije nego izađete u javnost. Mnogi poduzetnici zapnu u procesu planiranja,“ izjavila je Stein.

Upravo zahvaljujći tomu što je sama financirala poduzeće, Stein je imala potpunu kontrolu nad njom što joj je omogućilo ulaganje u kvalitetne sastojke. Ova je nutricionistkinja bila ustrajna u ideji da svojim kupcima ponudi proizvode vrijedne novaca, te je prva ponudila istinski kvalitetne proizvode bez glutena, proizvode koji kupcima osiguravaju određene zdravstvene benefite, a koristila je i danas prepoznato kvalitetne sastojke kao što su chia sjemenke i kokosovo ulje.

Purely Elizabeth danas nudi širok raspon proizvoda koji uključuje pločice, smjese za kolače i palačinke, a širi se i na kozmetičku industriju zahvaljujući ugodnom i nježnom pilingu za tijelo od indonezijskog kokosovog šećera. Iz tog razloga 5% prodaje svih pilinga donira se natrag ovim šećeranama čije su vlasnice žene čime se dalje potiče njihov rad.

I danas, u doba nove krize, odnosno u doba pandemije, Purely Elizabeth čini dobro, te je školi nedaleko sjedšita tvrtke donirala dvije palete hrane, udruzi Baby2Baby preko 15 000 pločica, a 10% internetske zarade odlazi u banke hrane, a humanitarni rad će nastaviti i dalje.

Nazad na listu Prikaži sve