Sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2025.
TIP:
Status : Otvoren
Trajanje: 23.6.2025. - 1.9.2025.
ZEMLJA : Hrvatska
Namjena Natječaja
Sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose:
- motiviranju razvoja karijere u turizmu, intenziviranju suradnje i interakcije između strukovnih škola i poslodavaca te jačanju atraktivnosti turističkih zanimanja
- razvoju održivog turizma i poticanju održivog poslovanja (edukacije i radionice, stručne konferencije, studijska putovanja, izrada priručnika i promotivnih materijala, implementiranje soft mjere za smanjenje otpada od hrane i smanjenje utjecaja na klimatske promjene, razvoj i implementacija soft mjera kao odgovor na klimatske promjene)
- unapređenju kvalitete usluge u turizmu i ugostiteljstvu (edukacije i radionice, stručne konferencije, studijska putovanja, izrada priručnika i promotivnih materijala, specijalizirani tečajevi)
- produljenju turističke sezone i razvoju turizma u turisitčki manje razvijenim područjima (edukacije i radionice, stručne konferencije, studijska putovanja, izrada priručnika i promotivnih materijala, specijalizirani tečajevi, implementacija standarda kvalitete)
Prihvatljivi prijavitelji
- sturkovne udurge u turizmu i/ili ugostiteljstvu
Prihvatljive aktivnosti
- seminari, radionice, kongresi, konferencije, sajmovi poslova, studijska putovanja, dani otvorenih vrata, organizacija natjecanja, izrada priručnika i drugi oblici promotivnih aktivnosti motiviranja za obrazovanje i /ili razvoj karijere u turizmu
- radionice za opću javnost na teme sukladno ciljevima Natječaja aktivnosti koje doprinose intenziviranju suradnje i interakcije između strukovnih škola/fakulteta, učenika/studenata i poslodavaca
- aktivnosti koje podrazumijevaju i nabavku/izradu/posudbu/najam potrebnih alata i pomagala u vrijednostima definiranim u prihvatljivim troškovima
aktivnosti koje doprinose:
- zelenoj tranziciji (eko certifikati, prilagodba klimatskim promjenama i smanjenju utjecaja na klimatske promjene, soft mjere za smanjenje otpada od hrane prema Priručniku „Smanji otpad hrane – Kuhaj za svoje goste“ (FZOEU i MINTS), prilagođavanje poslovnih procesa dr.)
- digitalnoj tranziciji (prilagodba i nadogradnja digitalnih alata, inovativna digitalna rješenja, prilagođavanje poslovnih procesa i dr. oblici) koje doprinose specifičnom cilju programskog područja
- uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada u turizmu, poticanju poslodavaca i turističkih zajednica u turizmu na razvoj pristupačnog turizma
Raspoloživa sredstva
Ukupna planirana vrijednost Javnog natječaja: 770.000 €
Minimalni iznost sredstava po projektu: 15.000 €
Maksimalni iznos sredstava po projektu:
- 54.000,00 € u slučaju da prijavitelj samostalno provodi projekt
- 120.000,00 € u slučaju da prijavitelj provodi projekt u partnerstvu s jednim partnerom
- 150.000,00 € u slučaju da prijavitelj provodi projekt u partnerstvu s dva partnera
- 200.000,00 € u slučaju da prijavitelj provodi projekt u partnerstvu s tri partnera
Rok za prijavu
Prijave se zaprmiaju od 23.06.2025. do 01.09.2025.